26. august 2015
I forlængelse af historien i Jyllands Posten af Bolius ”Efterisolering: 10 ting du ikke skal gøre” kommer CBI Danmark her med tre vigtige råd, som du kan følge i forbindelse med din næste efterisolering af gamle lofter samt spare dig en masse penge og besvær, fordi du ikke behøver en ny dampspærre.
Jyllands Posten bragte i samarbejde med Bolius den 13/3 en artikel ved navn ”Efterisolering: 10 ting du ikke skal gøre” med en masse gode råd til, hvordan man undgår skimmelsvamp, kuldebroer og undgår at miste penge på at skulle reparere på sine fejl.
Rådfør dig altid med en specialist
Artiklen fra Jyllands Posten og Bolius har mange gode pointer – og den vigtigste er nok, at du altid bør rådføre dig hos eksperter, inden du vælger fremgangsmåde, materiale eller løsning.
Af samme årsag har vi hos CBI Danmark introduceret +Partner-konceptet, hvor alle isolatører er certificerede og uddannet i at tilbyde såvel rådgivning som løsning af isoleringsopgaver. På den måde er du sikret en ordentlig løsning, og samtidig er du garanteret i forhold til fugt i isoleringen. Der var flere gode tips i artiklen. Men selv om den var fyldt med gode råd, var der dog også et par ting, som ikke helt står mål med virkeligheden, og vi fra CBI Danmark tilbyder her nogle justeringer til rådene fra Bolius; viden vi anbefaler, man tager til sig, når man efterisolerer gamle lofter.
Efterisolering uden en dampspærre
I artiklen står det nævnt, at man ikke skal isolere oven på en utæt dampspærre, og hvis den er utæt, så skal den skiftes ud. Men vigtigheden af en dampspærre er ikke længere noget, som behøver være en afgørende faktor i efterisolering. I forbindelse med efterisolering af gamle lofter, så kan man sagtens isolere med ISOCELL papirisolering uden en ny dampspærre. Papirisolering fra ISOCELL kan nemlig transportere fugten fra varm indvendig side til kold udvendig side, og ved gangbroer udført af brædder, kan man isolere helt op til gangbroen med ISOCELL, da brædderne også kan transportere fugt. Der er dog tre faktorer, som spiller ind, for at det kan lade sig gøre:
1)Ventilationen af loftrummet over isoleringen skal være i orden og efter forskrifterne. Kommer ventilationen fra tagfoden, så skal en ventilationsplade være intakt eller monteret. Hvis ventilationen kommer fra tagfladen, gavle eller andet, så skal man sikre sig, at det er ventilation nok herfra.
2) Man skal sikre sig, at 2/3-dele af den samlede tykkelse af isoleringen (gammelt og nyt) er ISOCELL papirisolering. Det vil sige: Ligger der 100 mm gammelt mineraluld, skal der minimum blæses 200 mm ISOCELL ud ovenpå. Det betyder, at dugpunktet kommer i papirisolering, og fugten bliver dermed ført op til ventileret loftrum, da ISOCELL transporterer fugt til oversiden af isoleringen.
3) Derudover så er det vigtig, at gamle strømstik flyttes op over den nye isolering, og skorstenen bliver indkapslet med mineraluld, så den ikke er i direkte kontakt med isoleringen. Ligeledes er det vigtigt, at vådrumssikring i badeværelset er intakt.
Kort fortalt, kontakt altid en fagmand. Så er du sikret en fornuftig og økonomisk løsning – også uden ny dampspærre.
Efterisolering: 3 ting du BØR gøre!
/Default.aspx?ID=1725&newsid=72&Action=1&PID=9900