Bygninger står i dag for omkring 40% af energiforbruget. I den sammenhæng er et stort problem, at vi faktisk spilder størstedelen af vores dyrt betalte energi som følge af fx dårlig loftisolering.
En stor del af varmen i dit hus forsvinder med stor sandsynlighed ud gennem taget. Derfor kan du spare mange penge ved at efterisolere loftet med f.eks. 100 eller 200 mm papirisolering.
Papirisolering fra CBI Danmark A/S er perfekt til efterisolering af lofter, da det ved udlægning falder ned i alle sprækker og revner, således at du undgår kuldebroer. Efter nogen tid lægger papirgranulatet sig som et “fast lag,” der bliver liggende stabilt, og som du får glæde af mange år fremover.
De fleste af de huse, som er blevet bygget frem til midten af 70´erne er ofte bygget med en hulmur, der ikke er isoleret. Energien var forholdsvis billig, så derfor tænkte man ikke så meget over forbruget. Men energipriserne er siden steget drastisk, og derfor er alle husejere i dag tvunget til at tænke energirigtigt for at spare på forbruget. Den årlige udgift til varmetab på en m2 uisoleret ydervæg ligger typisk i størrelsesordenen 60 – 180 kr., så en hulmursisolering med papirgranulat kan hurtigt tjene sig hjem. Dertil kommer et væsentligt forbedret indeklima og mindre støjgener.
Papirisolering anvendes primært i loftskonstruktioner, i hulmure, i etageadskillelser og i skillevægge, f.eks.…
* i skunk rum
* hvor der er skråvægge
* i etageadskillelser
* i lette vægge
* ved åben gulvkonstruktion
* i sandwichløsninger med facadesten på den ene side og eksempelvis gipsplader på den anden
Over tid er der lavet masser af tests, som gør, at du trygt kan benytte papirisolering.
Dertil kommer den megen forskning i forskellige isoleringsmaterialer, som løbende foregår – herunder også forskning i papirisolering. Du kan læse rapporter og tests her.
Når man taler om, hvor meget varme der ledes gennem et isoleringsmateriale, taler man om fagudtrykket lambdaværdi (varmeledningsevne).
Lambdaværdien for ISOCELL papirisolering er 37, hvilket svarer til en høj isoleringsevne. Dertil kommer, at papirisoleringen former sig perfekt til omgivelserne, således at kuldebroer undgås. Når du benytter papirisolering er der heller ingen afskæring, spild eller svind.
Det er en rigtig god ide´at foretaget en termografering af sit hus. En termografering afslører kuldebroer, utætheder og varmespild i dit hus, således at du kan se præcist, hvor du skal sætte ind. Du får simpelthen en varmeteknisk kortlægning af overfladetemperaturer af f.eks. bygningsflader og konstruktioner.
En indvendig termografering undersøger ydervægge, lofter, vinduer, samlinger omkring loft, vægge og gulve. En udvendig termografering undersøger tagflader, kviste, gavltrekanter og ydermure.
Hvad er termografering?
Alle overflader udsender varmestråling. Med et infrarødt kamera måles bølgelængden på varmestrålingen, som omsættes til temperaturer. De infrarøde billeder vil vise, hvor din bolig har sine svagheder, og hvor du kan sætte ind for at mindske varmetabet.
For at få det bedste resultat er det vigtigt, at der er en temperaturforskel på 15° mellem indvendig og udvendig væg. Termografering af huse foregår derfor i vinterhalvåret.
I princippet kan man godt selv blæse det ind på f.eks. sit loftsrum. Men vi anbefaler altid at bruge en certificeret isolatør, som typisk vil kunne klare opgaven både hurtigere og bedre og med garanti for veludført arbejde. CBI Danmarks isolatører er geografisk spredt over det meste af landet, således at der også er en isolatør tæt på dig.
Det gør det ikke. Isoleringen indeholder et naturligt bindemiddel som gør, at når det har ligget i nogle uger, så binder det sammen med den fugtpåvirkning, der er imellem dag og nat.
Når det benyttes i åbne konstruktioner som på et loft, vil alt løst granulat sætte sig lidt i løbet af en periode – også papirisolering. Derfor blæses det altid ind med en vis overhøjde. I lukkede konstruktioner, hvor en isolatør blæser det ind med en indblæsningsmaskine, sætter det sig ikke.
Nej, det gør det ikke. Papirisolering indeholder ikke syntetiske fibre og udsætter ikke brugerne for kløe, svie og andet ubehag. Det anbefales dog, at der bæres en maske, når der arbejdes med det.
Kontakt CBI Danmarks rådgivere for at høre mere. Kom i kontakt med en rådgiver ved at henvende dig på 97 12 65 00.
Papirisolering er imprægneret med brandhæmmende salte. Ved høj varmepåvirkning fra brand, udledes der fugt fra saltene, og der sker dermed afkøling og forkulning.
TV Midt Vest var forbi i 2013 og lavede en film, hvor der vises en brandtest, som blev udført foran snurrende kameraer. Du kan se filmen her
Borsalt er tilsat pga. dennes brandhæmmende egenskaber. Det er også tilsat, fordi det beskytter mod råd og svamp, skadedyr og mus. Mus og andre skadedyr vil blive generet af borsaltene, der virker desinficerende og derfor udtørrer deres hud.
Forsøg viser, at ingen mus vil bygge rede, bo og føde unger i papirisolering. Borsaltene virker endvidere effektivt mod insekter og svampesporer.
For at få det bedste resultat anbefaler CBI Danmark at benytte en maskine med høj indblæsningshastighed. På den måde sikres, at papirgranulat fra CBI Danmark når ud i selv de yderste sprækker og revner og lægger sig på den optimale måde, så man undgår kuldebroer og lignende uhensigtsmæssigheder.
Vi anbefaler og forhandler indblæsningsmaskiner af mærkerne IsoBlow og Krendl, som lever op til de krav og ønsker, vi har til en kraftfuld og moderne indblæsningsmaskine. De er begge ekstremt højtydende indblæsningsmaskiner til cellulose baseret isolering, herunder træfiber, stenuld og andet godkendt løst isoleringsmateriale.
En unik egenskab for maskiner af denne størrelse er det høje luft output, produceret af en 5,5 kW turbine. To kraftige agrigatorer i hopperens nederste sektion løsner isoleringen.